dissabte, 14 de juliol del 2012

Un Govern de covards

De Guindos, Sáenz de Santamaria i Montoro, ahir. Foto: ABC
De nit i en silenci, com els lladres. O com els covards. El govern d'aquest grapat de despulles que es diu Espanya ha actuat amb nocturnitat i alevosia, en amagar-nos que els "ajustaments" (valent eufemisme!) van molt més enllà del que ens varen anunciar ahir el trio de trileros de la foto. Aquesta matinada, mentre tothom encara es lamentava per les estisorades, el govern ha penjat en una web, i en anglés, el detall de les retallades per a què els inversors estrangers les conegueren de primera mà, abans que nosaltres, que, ja se sap, no som ningú. Ací teniu el text del periodista Manuel V. Gómez publicat aquesta vesprada en l'edició digital d'El País:

...Ni el ministro de Hacienda, Crisóbal Montoro, ni la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría,  detallaron a cuánto ascendía el ajuste decretado ayer en el Consejo de Ministros. En la rueda de prensa, los periodistas lo preguntaron en reiteradas ocasiones. Ninguno de los dos contestó a una cuestión para la que tenían la respuesta. Preferían decírselo primero a los inversores internacionales a través de la página web que el Ministerio de Economía tiene para facilitar “los últimos datos sobre España en inglés de una manera clara y amplia”.

He anat de web en web per vore quines coses més ens van amagar ahir de vesprada. En l'edició de hui del BOE (Boletín Oficial del Estado) podeu fer un tast. Per exemple, si estàs cobrant el subsidi de 426 euros no pots eixir del país (ni a buscar feina?), es retallen 200 milions més de la partida d'ajudes a la Dependència, als funcionaris se'ls tornarà la paga de nadal en cromos només si es compleixen els objectius de dèficit del 2015, pagarem el rebut de la llum segons on ens haja tocat de viure, etc etc etc

I sembla que hi ha més coses que es preparen, com podreu vore en aquest enllaç, com la "racionalització" del sistema de pensions, fins ara sagrades.

Això sí, Rajoy continua enlluernant-nos amb les seues frases exquisites: "Yo voy a decir en cada momento la verdad sobre lo que ocurre porque la economía necesita credibilidad", ha dit, segons relata el diari El País, en la clausura del XIII congrés del PP andalús.

I un altra frase encara millor, la millor de totes fins ara, per la qual ha pagat la pena despentinar-me en eixir del meu nucli de crionització programada: "España es un gran país y tiene sobre todo españoles".

1 comentari:

Jesus Eduard Alonso i López ha dit...

Sembla que només ens podem enterar-nos d'aquestes coses pels blocs i els comentaris de café... i gràcies, fins que no puguem eixir de casa perquè ens espera la policia, la única que cobra.